Jens Nielsen
(1834-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Margrethe Andersdatter

Jens Nielsen

  • Født: 6 Mar. 1834, Herning
  • Ægteskab: Margrethe Andersdatter i Gjellerup
Billede

punkttegn  Notater:

" Margrethe og Jens Nielsen fik de-res hjem i Ilskov paa gaarden Markkærsholt, og de var 2 af de mange der paa egnen, der ved slid, sej vilje og nøjsomhed og uden at have nogen startkapital udover unge, friske kræfter, mod paa livet og haab til fremtiden skabte et hjem paa heden i form af en god gaard. I 1909 fik de overrakt det kongelige danske husholdningsselskabs store sølvbæger for land-boflid. I den anledning omtales de i selskabets aarsskrift 1910. Fra dette aarsskrift citeres følgende: Jens Nielsen købte i 1862 22 tdr. land mest raa hede og mose for i alt 800 kroner. Der var dengang kun et 8 fags bindingsværkshus paa ejendommen, og besætningen bestod af 1 ko og 1 faar. Jens Nielsen spændte mange gange sig selv og koen for harven. Senere tilkøbte han godt 100 tdr. land hede og lyngmose. Han fik opdyrket 70 tdr. land og opførte fire til bedriften passende bygninger. Kapital har Nielsen ikke haft at begynde med, og han maatte tilmed gøre krigen 1864 med. Han og hans hustru havde 8 børn. De har gensidigt støttet hinanden i den besværlige gerning.
Hele familien nød stor anseelse i vide kredse, og det erkendtes, at Margrethe og Jens Niel-sen har været følgeværdige eksempler ved al den hedejord, de har bragt i kultur, og ved det gode'økonomiske resultat, de har naaet. I 1909 var der paa gaarden 3 heste, 10 køer, 7 ungkreaturer og nogle svin. Gaarden vurderedes da til 16. 000 kroner, og da der kun var en gæld paa 4. 000 kroner paa gaarden, var Jens Nielsen altsaa ejer af 12. 000 kroner. Til disse oplysninger fra landhusholdningsselskabets aarsskrift kan føjes, at da mindepar-ken "Kongenshus" blev oprettet, og hedeopdyrkerne blev mindet ved, at deres navne blev indhugget i mindeparkens herredssten, fik ogsaa Margrethe og Jens Nielsen deres navne med der, idet de staar at læse paa stenen for Hammerum herred. "
(Uddrag af Slægtsbog over Palle Christensen Fløe og hustru Margrethe Christensdatters forfædre og efterkommere).


Billede

Jens blev gift med Margrethe Andersdatter, datter af Anders Mortensen (Hauge) og Marie Pallesdatter Fløe, i Gjellerup. (Margrethe Andersdatter blev født den 6 Feb. 1837 i Hauge, Gjellerup.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Seneste opdatering: d. 29. juli 2012 med Legacy 7.5 fra Millennia